brytaniia-peredala-ukraini-rakety-martlet-zmi

Британія передала Україні ракети Martlet - ЗМІ

 • 31404 переглядiв

Велика Британія надала Україні ракети Martlet для боротьби з безпілотниками Shahed, повідомляє The Times; офіційного підтвердження з боку України чи Великої Британії поки що немає.

Сили оборони України отримали від Великої Британії ракети Martlet для боротьби з ворожими "шахедами" . Про це пише The Times, інформує УНН.

Деталі

Як зазначає видання, Британія надала Україні свої новітні зразки озброєння для битви з безпілотниками Shahed на півночі країни. Йдеться про сучасні ракети Martlet.

Офіційної інформації від українського військового керівництва та британських відомств немає.

Martlet — легка багатоцільова керована ракета, створена для потреб військових Великої Британії.

Сама ракета має вагу 13 кг з бойовою частиною 3 кг. Довжина – 1,3 м. Діаметр – 76 мм. Використовується багаторежимне наведення (лазер, напівактивний лазер, інфрачервоне випромінювання). Швидкість ракети – 1,5 Мах. Дальність дії – 8 км.

Міністерство оборони Великої Британії розмістило початкове замовлення на 1000 ракет, постачання яких було заплановано починаючи з 2013 року. Однак початкова експлуатаційна спроможність була набута в 2021 році, а повна оперативна спроможність очікується в 2024 році.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський повідомив у понеділок, що провів чергову селекторну нараду, за результатами якої повідомив про отримання від партнерів дефіцитних ракет до наявних систем ППО, і нових сучасних зенітних комплексів.

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Британія передала Україні ракети Martlet - ЗМІ

     • 31404 переглядiв

    Росіяни обстріляли в Херсоні дитячий садок: відео

     • 32795 переглядiв

    У рф вантажівка протаранила колону росгвардії: є жертва

     • 29060 переглядiв