brytaniia-hotova-vdaryty-po-khusytakh-aby-prypynyty-yikhni-ataky-na-torhovi-sudna-u-chervonomu-mori

Британія готова вдарити по хуситах, аби припинити їхні атаки на торгові судна у Червоному морі

 • 34454 переглядiв

Велика Британія готова завдати удару по хуситах у Червоному морі для захисту судноплавства. Зокрема, розглядається можливість перекидання фрегата HMS "Ланкастер" в регіон.

На тлі погіршення безпекової ситуації у Червоному морі Британія готова вдарити по повстанцях-хуситах, аби зупинити їхні напади на вантажні судна. Про це у статті для The Telegraph заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс, передає УНН.

Деталі 

Велика Британія разом з США розробляють плани щодо потенційних військових ударів проти підтримуваних Іраном хуситів у Ємені, щоб протистояти їхнім нападам на судноплавство, які спричиняють хаос на світових торговельних шляхах    

- йдеться у статті.

За словами міністра оборони, Британія без вагань вдасться до "прямих дій" в разі нападів хуситів на вантажні судна у Червоному морі.

 США  збили дві ракети у Червоному морі, які були запущені хуситами31.12.23, 10:35

Він нагадав, як декілька тижнів тому британський есмінець вже збив ударний безпілотник хуситів. Шеппс назвав це одним з доказів готовності Британії до прямих дій для запобігання загрозам свободі судноплавства у Червоному морі.

Зокрема, Британія вже розглядає можливість переміщення HMS Lancaster, фрегата типу 23, що діє в регіоні Перської затоки, до Червоного моря для підтримки HMS Diamond.

Доповнення 

За інформацією видання, США та Велика Британія готують спільну заяву, яка може бути оприлюднена вже сьогодні. 

Зокрема, високопоставлені джерела The Telegraph наголошують, що адміністрація Байдена не буде "телеграфувати" свої військові плани заздалегідь, але вони не виключили перспективи повітряних ударів найближчим часом.

Журналісти допускають, що  спільна заява США та Великої Британії стане "усним останнім попередженням" хуситам.

Нагадаємо

Невеликі човни хуситів атакували торгове судно і вертольоти ВМС США в південній частині Червоного моря. Гелікоптери США відкрили вогонь у відповідь та потопили три з чотирьох човнів.

WSJ: іранський розвідувальний корабель допомагає хуситам атакувати судна в Червоному морі23.12.23, 12:00

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Сили ППО збили над Сумщиною два "шахеди" - ОВА

     • 34300 переглядiв

    У передмісті Києва працює ППО

     • 44834 переглядiв

    Косово отримало безвізовий режим з ЄС

     • 37402 переглядiв