ukenru
britanskiy-premyer-dzhonson-samoizolyuyetsya-pislya-kontaktu-z-khvorim-na-covid-19-na-tli-kritiki

Британський прем'єр Джонсон самоізолюється після контакту з хворим на COVID-19 на тлі критики

 • 26904 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон і голова мінфіну країни Ріші Сунак самоізолюються після контакту з зараженим коронавірусом міністром охорони здоров'я королівства Саджидом Джавідом. Про це УНН повідомляє з посиланням на заяву прем'єрської канцелярії, яку цитує AP, та Twitter міністра Сунака.

Цитата:

"Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон проведе 10 днів в самоізоляції після контакту з підтвердженим випадком коронавірусу", - заявили в його офісі в неділю, скасувавши раніше зроблену заяву про те, що йому не доведеться йти в карантин.

"Я буду самоізолюватись, як зазвичай, і не буду брати участь в пілотному проекті (що передбачає щоденний тест на коронавірус замість карантину - ред.)", - зазначив також у Twitter міністр Сунак.

Деталі

В офісі Джонсона спочатку заявили, що прем'єр-міністр і міністр Сунак замість цього будуть проходити щоденний тест на коронавірус у межах альтернативної програми, яка апробується на деяких робочих місцях, включаючи урядові установи.

Після цього Джонсон піддався критиці.

У п'ятницю у двох британських урядовців була зустріч з міністром охорони здоров'я Саджидом Джавід, який в суботу отримав позитивний результат на COVID-19. Джавід, який був повністю вакцинованим, каже, що у нього легкі симптоми.

Доповнення

У Великій Британії станом на 16 липня зареєстровано 5 281 102 випадків COVID-19 із 128 593 смертями, свідчать дані ВООЗ. у країні розповсюдився найбільш заразний штам коронавірусу "Дельта".

Українські Національні Новини

Новини Світу