ukenru
britanskiy-parlament-vidnovit-debati-schodo-planu-brexit

Британський парламент відновить дебати щодо плану Brexit

 • 9718 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Британські парламентарі в середу знову почнуть дебати щодо плану Brexit прем'єр-міністра країни Терези Мей, майже через місяць після того, як вона відклала вирішальне голосування щодо запропонованої нею угоди. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВВС.

Перед очікуваним голосуванням наступного вівторка, 15 січня, буде п'ять днів обговорення умов виходу Великої Британії з ЄС і майбутніх відносин з блоком.

Прем'єр-міністр скасувала спочатку заплановане на 11 грудня голосування через опір опозиції. Відтоді вона намагалася отримати додаткові письмові запевнення від європейських лідерів.

Очікується, що міністри пізніше опублікують документ, у якому будуть запропоновані заходи, спрямовані на пом'якшення побоювань щодо наслідків плану Терези Мей для майбутнього Північної Ірландії.

Видання зазначає, що вони можуть включати надання асамблеї Північної Ірландії права голосувати проти будь-яких нових правил ЄС, якщо вступить в силу так звана домовленість про backstop (режим підтримки перебування регіону у складі Митного союзу ЄС і єдиного європейського ринку після настання перехідного періоду Brexit).

Нагадаємо, уряд Великої Британії не збирається затягувати Brexit.

Українські Національні Новини

Новини Світу