ukenru
britanskiy-parlament-gotuyetsya-vinesti-verdikt-planu-brexit

Британський парламент готується винести вердикт плану Brexit

 • 8539 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Британські парламентарі готуються винести свій вердикт з приводу плану прем'єр-міністра країни Терези Мей з виходу з Європейського Союзу. Про це УНН повідомляє з посиланням на AP.

Всього за 10 тижнів до того, як Британія повинна покинути ЄС, законодавці пізно ввечері у вівторок будуть голосувати за те, щоб або ухвалити план, або ризикнути вийти з ЄС без угоди про майбутні відносини з блоком.

Запропонована Мей угода зустріла широку опозицію, передусім через формулювання, покликані запобігти введенню прикордонного контролю між Північною Ірландією і Республікою Ірландія, що, як дехто побоюється, назавжди зв'яже Велику Британію з ЄС.

Колишній міністр освіти країни Ніккі Морган попередила, що Велика Британія не готова до Brexit без угоди, сказавши, що "у цій країні мільйони людей сьогодні уважно стежать за Вестмінстером і парламентом дуже схвильовано".

Напередодні Мей заявила, що у випадку, якщо британський парламент на голосуванні 15 січня не підтримає угоду щодо виходу з ЄС, то існує ризик повного провалу процесу.

Нагадаємо, уряд Великої Британії не збирається затягувати Brexit.

Українські Національні Новини

Новини Світу