ukenru
britanskiy-moz-vvazhaye-indiyskiy-shtam-koronavirusu-na-40-zaraznishim

Британський МОЗ вважає "індійський" штам коронавірусу на 40% заразнішим

 • 15578 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Міністр охорони здоров'я Великої Британії Метт Хенкок заявив, що варіант коронавірусу Delta (вперше виявлений в Індії) на 40% більше заразний, ніж штам Alfa (вперше виявлений у Великій Британії). За його словами, єдиним порятунком від цього штаму може бути повна вакцинація населення, повідомляє УНН з посиланням на The Guardian.

Деталі

Поширення варіанту Delta може стати причиною скасування рішення про зняття коронавірусних обмежень 21 червня у Британії, вважає міністр охорони здоров'я країни.

Видання повідомляє, що варіант Delta може бути на 30-100% більше заразний, ніж варіант Alfa, який вперше виявили в Кенті.

При цьому, у процентному співвідношенні, Хенкок назвав 40% - саме настільки варіант Delta, з його слів, небезпечніший Alfa.

За словами міністра, для повноцінного захисту населення необхідна повна вакцинація населення двома дозами вакцини.

Додамо

За даними на 4 червня, половина дорослого населення Великої Британії вже отримала дві дози щеплення від COVID-19. Також повідомлялося, що скасувати карантинні обмеження в країні планували вже 21 червня.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон має намір закликати лідерів Групи семи (G7) здійснити вакцинацію населення у всьому світі до кінця 2022 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу