ukenru
britanski-oglyadachi-prognozuyut-znizhennya-efektivnosti-nabu

Британські оглядачі прогнозують зниження ефективності НАБУ

 • 14859 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. "Антикорупційна інфраструктура" України, до складу якої входять НАБУ, САП і ВАКС, може знизити ефективність своєї роботи. Про це йдеться в дослідженні британського аналітичного центру "Chatham House", автором якого є аналітик Джон Лоф, передає УНН.

Цитата:

"Антикорупційна інфраструктура, створена в 2014 році, ймовірно, зіткнеться з подальшими зусиллями щодо обмеження ефективності її роботи", - говорить Лоф.

Деталі

Робота українських антикорупційних органів час від часу політизується, продовжив Лоф. Правоохоронців часто використовують для переслідування політичних опонентів влади, пише аналітик, уточнюючи, що саме цей фактор може вплинути на зниження роботи антикорупційних органів, в тому числі - НАБУ.

"Для міжнародних партнерів України буде важливо уважно стежити за розвитком подій і при необхідності втручатися для захисту незалежності цих інститутів", - резюмував ЛОФ.

Доповнення

Про те, що НАБУ вже "пробуксовує" в ефективності, свідчить масштаб корупції в "Укрзалізниці". Боротьбу з корупцією на підприємстві детективи бюро запустили в далекому 2017 році. Тоді директор бюро Артем Ситник заявив, що розслідуванням зловживань в "Укрзалізниці" зайнятий цілий відділ детективів. Однак на ділі це виявилося не так. Спеціальний відділ НАБУ завантажили іншими справами, в тому числі політичними, тому прямими обов'язками детективи не займалися, що в підсумку призвело до плачевного стану і розкрадання "Укрзалізниці".

Неефективність НАБУ в частині боротьби з корупцією підтвердила також парламентська Тимчасова слідча комісія з "Укрзалізниці". Вона почала свою роботу в січні і днями затвердила звіт за результатами піврічної роботи.

Масштабна корупція, з якою не справляється НАБУ, некомпетентні менеджери і повсюдна недбалість - основні причини занепаду "Укрзалізниці", за оцінкою ТСК. Комісія закликає в терміновому порядку звільнити всіх членів Наглядової ради та керівництво компанії, і на їх місце взяти компетентних людей. Разом з тим НАБУ має організувати роботу детективів і виправдати існування свого спецвідділу з розслідування корупції в "УЗ".

Українські Національні Новини

Політика