ukenru
britanski-ministri-tayemno-protistoyat-vikhodu-z-yes-bez-ugodi

Британські міністри таємно протистоять виходу з ЄС без угоди

 • 8641 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Група з 18 британських міністрів провела таємну зустріч в Парламенті для обговорення протидії виходу держави з Євросоюзу без угоди. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Telegraph.

Таємні зустрічі, на яких міністри обговорюють підходи щодо уникнення виходу з ЄС без угоди, проходять у приміщеннях комітетів кожні два тижні. Як зазначають учасники цієї групи, вони роблять все, що в їх силах, аби уникнути так званого no deal Brexit.

Зустрічі прозвали "клубом волосяниць", оскільки вони проходять без їжі та алкогольних напоїв.

В його складі зустрічаються міністр оборони, бізнесу, юстиції, охорони здоров’я, культури, праці та пенсійного забезпечення, іноземних справ та інші.

Раніше УНН повідомляв, що Євросоюз розглядає вихід Великої Британії без угоди як найбільш ймовірний сценарій. 

Нагадаємо, у випадку Brexit без угоди узгоджений раніше перехідний період до 2020 року скасовується, що може спричинити проблеми для понад трьох мільйонів громадян ЄС, які мешкають у Великій Британії, а також для мільйона британців у Євросоюзі. Єврокомісія виступає за те, щоб держави-члени ЄС погодили надання статусу підданим Великої Британії для узгодження соціальних виплат та медичного страхування. Вихід Великої Британії з ЄС запланований на 29 березня 2019 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу