ukenru
britanski-leyboristi-sprobuyut-sformuvati-uryad-menshosti

Британські лейбористи спробують сформувати уряд меншості

 • 9146 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Опозиція у Великій Британії - Лейбористська партія - спробує очолити уряд меншості після того, як консерваторам на чолі з прем'єр-міністром Терезою Мей не вдалося отримати абсолютну більшість під час парламентських виборів. Про це в п'ятницю сказав речник партії з питань фінансів Джон Макдоннелл, передає УНН з посиланням на Reuters.

Британські виборці завдали Т.Мей удару, відмовивши їй у сильнішому мандаті, який вона намагалася отримати для переговорів щодо Brexit, і замість цього послабили позиції її партії у владі.

Т.Мей сигналізувала, що першою використає своє право як діючого очільника уряду спробувати сформувати уряд, але поки не зрозуміло, чи буде вона мати достатню для цього підтримку.

"Ми підемо вперед, щоб служити країні і сформувати уряд меншості, і причина цього в тому, що я не думаю, що Консервативна партія є стабільною, я не думаю, що прем'єр-міністр є стабільною. Я не хочу бути зневажливим, але я думаю, що вона прем'єр-міністр-невдаха", - сказав він.

Дж.Макдоннелл також сказав, що лейбористи не збираються укладати коаліційну угоду з будь-якою іншою партією.

Нагадаємо, лідер лейбористів у Британії закликав піти у відставку Т.Мей.

Також нагадаємо, у Британії пройшли дострокові парламентські вибори, за результатами яких консерватори не змогли отримати абсолютну більшість.

Українські Національні Новини

Новини Світу