ukenru
britanski-deputati-ukhvalili-popravku-pro-vidstrochku-brexit

Британські депутати ухвалили поправку про відстрочку Brexit

 • 11823 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Замість того, щоб підтримати прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона в "значному голосуванні", британські депутати ухвалили поправку, внесену міжпартійною групою депутатів на чолі з британським політиком Олівером Летвін, 322 голосами проти 306, передає УНН з посиланням на The Guardian.

Ухвалена поправка забороняє виносити узгоджену прем'єром Борисом Джонсоном угоду з Євросоюзом на голосування, поки не будуть ухвалені всі закони, необхідні для оформлення упорядкованого Brexit.

Так, прем'єр-міністр своєю чергою заявив, що поразка його "не збентежила і не стривожила", і на наступному тижні він продовжить роботу над законопроектом про Brexit.

Джонсон також заявив, що буде обговорювати з ЄС можливість відстрочки і на наступному тижні його кабінет представить закони, необхідні для Brexit 31 жовтня, згідно із заявою в Twitter консервативної партії.

Як повідомляв УНН, Лондон і Брюссель досягли домовленості за угодою про Brexit тільки два дні тому. Вона передбачає, що до кінця 2020 року умови торгівлі між Великою Британією та ЄС не зміняться.

Brexit, як очікується, відбудеться 31 жовтня.

Українські Національні Новини

Новини Світу