ukenru
britanska-rozvidka-shturm-azovstali-obkhoditsya-rosiyi-velikimi-vtratami

Британська розвідка: штурм "Азовсталі" обходиться росії великими втратами

 • 119149 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Штурм заводу "Азовсталь" у Маріуполі обходиться росії великими втратами та зриває плани на півдні Донбасу, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у щоденному звіті на основі розвідданих, пише УНН.

Цитата

"Російські сили в Маріуполі другий день продовжують наземний штурм сталеливарного заводу "Азовсталь", попри заяви росії про те, що вони прагнутимуть лише заблокувати його", - повідомили у британській розвідці.

У Міноборони Великої Британії припускають, що "поновлені зусилля рф із захоплення "Азовсталі" та завершення захоплення Маріуполя, ймовірно, пов'язані з майбутніми святкуваннями Дня Перемоги 9 травня та бажанням путіна досягти символічного успіху в Україні".

"Ці зусилля коштували рф особового складу, обладнання та боєприпасів. Поки український опір триває в "Азовсталі", російські втрати продовжуватимуть нарощуватися та зривати їхні оперативні плани на півдні Донбасу", - вказали у британській розвідці.

Доповнення

Президент Зеленський повідомив, що російські обстріли та штурм “Азовсталі” не припиняються. Але ще потрібно вивезти звідти цивільних — жінок, дітей. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП