britanska-rozvidka-rosiyi-ne-vistachaye-bezpilotnikiv-dlya-rozviduvalnogo-udaru-v-ukrayini

Британська розвідка: росії не вистачає безпілотників для "розвідувального удару" в Україні

 • 150896 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. У збройних сил рф недостатньо безпілотних літальних апаратів для реалізації в Україні розвідувального завдання на кшталт операцій, що проводяться в Сирії. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки, пише УНН.

Цитата

«росія спробувала реалізувати концепцію "розвідувального удару", яку вона відпрацювала в Сирії, де використовуються розвідувальні БПЛА для визначення цілей, за якими буде завдано ударів бойовими літаками або артилерією», - повідомляють у Міноборони Великої Британії.

«росія, ймовірно, відчуває нестачу відповідних розвідувальних БПЛА для виконання цього завдання, що посилюється обмеженнями у вітчизняному виробництві, спричиненими санкціями», - вважають у відомстві.

Деталі

При цьому наголошується, що екіпажі російських літаків здебільшого уникають вильотів над територією України, що, ймовірно, обумовлено загрозою з боку українських зенітно-ракетних комплексів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія запускає «Орлани» до Київської області: вже другий збили біля Гостомеля

«Якщо росія продовжить втрачати БПЛА нинішніми темпами, потенціал російських сил у галузі розвідки, спостереження та рекогносцирування ще більше деградуватиме, що негативно позначиться на оперативній ефективності», - заявили в британському міністерстві.

Нагадаємо

Раніше в Міноборони Великої Британії повідомили, що у збройних силах рф масово звільняють вище командування через невдачі на полі бою в Україні.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Рух по Варшавському шосе повністю відновлено

     • 500608 переглядiв

    Не Патрон: українці через "Дію" обрали нову воєнну марку

     • 111252 переглядiв

    Завтра на сході та півночі країни дощитиме

     • 93349 переглядiв