britanska-rozvidka-rosiya-posilyuye-ppo-pered-tim-yak-ukrayina-otrimaye-zakhidni-vinischuvachi

Британська розвідка: росія посилює ППО перед тим, як Україна отримає західні винищувачі

 • 24641 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. росія намагається посилити свою протиповітряну оборону використовуючи розвідувальні літаки А-50. Про це заявили у міністерстві оборони Великої Британії, передає УНН.

Цитата

“росія, ймовірно, вперше почала використовувати A-50, свій бортовий літак раннього попередження та управління, з метою ідентифікації цілей над Україною для своєї наземної ракетної системи протиповітряної оборони SA-21 (С-400)”, — йдеться в дописі.

“росія, ймовірно, прискорила інтеграцію A-50 і С-400 частково через те, що вона стурбована перспективою розміщення Україною бойових літаків, наданих Заходом”, — зазначили у Міноборони Британії.

Деталі

У відомстві пояснили, що робота з посилення ППО стала новою місією для А-50, який, зазвичай, використовують для координації винищувачів.

Зазначається, що радар літака далекого радіолокаційного виявлення А-50 набагато має набагато більшу потужність, ніж встановлений на наземному комплексі ППО С-400.

Доповнення

У британській розвідці допускають, що росія може перекинути літака ближче до лінії фронту, аби той ефективніше працював на посилення ППО.

Нагадаємо

“Інститут вивчення війни” теж фіксує, що росія посилює протиповітряну оборону над Центральним федеральним округом, ймовірно у відповідь на намір України провести взимку кампанію з перехоплення російських маршрутів постачання в тилових районах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обхід санкцій: москва купила канадську систему для виявлення дронів SkyEye

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Масований обстріл рф Херсона: пошкоджений медичний заклад

     • 21324 переглядiв

    Вночі ворог гатив про житлових кварталах Херсонщини: є загибла

     • 13964 переглядiв