britanska-rozvidka-povidomila-pro-naslidki-vibukhu-na-krimskomu-mostu-dlya-rosiyi

Не на користь росії: британська розвідка назвала наслідки вибуху на кримському мосту

 • 348671 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Пошкодження кримського мосту значно вплинуть на здатність росії підтримувати свої сили на півдні України. Про це пише УНН, посилаючись на останнє зведення розвідки Міністерства оборони Великої Британії.

Деталі

За даними розвідників, внаслідок вибуху 8 жовтня дві з чотирьох проїзних частин кримського мосту обвалилися в кількох місцях на відстані приблизно 250 метрів. Імовірно, що рух деяких транспортних засобів двома іншими проїжджими частинами відновлено, але пропускну здатність буде серйозно знижено.

"Ступінь пошкодження залізничного переїзду невідомий, але будь-яке серйозне порушення його пропускної здатності, ймовірно, матиме значний вплив на і так  напружену здатність росії підтримувати свої сили на півдні України", – ідеться у повідомленні.

Залізничний переїзд, відкритий у червні 2020 року, відіграє ключову роль у переміщенні важкої військової техніки рф на південний фронт, зазначили у Міноборони Великої Британії.

"Цей інцидент, імовірно, сильно торкнеться президента путіна. Це сталося через кілька годин після його 70-річчя, він особисто спонсорував і відкрив міст, а підрядником будівництва був його друг дитинства аркадій ротенберг. Останніми місяцями колишній охоронець путіна, а нині командувач нацгвардії рф віктор золатов публічно запевнив у безпеці мосту", – підсумували розвідники.

Нагадаємо

8 жовтня на кримському мосту стався вибух. У соціальних мережах опублікували масштаби руйнувань.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Одеському районі попередили про вибухи: причина

     • 249553 переглядiв