ukenru
britaniya-tsiyeyi-zimi-mozhe-zitknutisya-z-trigodinnim-vidklyuchennyam-elektroenergiyi

Британія цієї зими може зіткнутися з тригодинним відключенням електроенергії

 • 172813 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Велика Британія може зіткнутися із запланованим тригодинним відключенням електроенергії в будинках та на підприємствах цієї зими, якщо вона не зможе імпортувати електроенергію з Європи, інформує УНН.

Що передувало

Перспектива відключення електроенергії виникла після того, як прем'єр-міністр Ліз Трасс у четвер закликала Європу зберегти експорт енергії взимку і, ймовірно, чинитиме додатковий тиск на уряд після того, як вона раніше виключила нормування енергії у Великій Британії.

Країни по всій Європі розробляють плани на випадок непередбачених обставин на зиму на випадок перебоїв із постачанням газу з росії через війну в Україні, що може призвести до нормування та обмеження експорту енергоносіїв до інших країн.

Нестача газу в Європі, а також проблеми з технічним обслуговуванням кількох французьких атомних електростанцій підвищили ризик того, що Велика Британія не зможе забезпечити необхідний газ або імпорт електроенергії, яку вона зазвичай отримує з таких країн, як Франція, Бельгія та Нідерланди..

Цитата

"У тому малоймовірному випадку, якщо ми опинилися в такій ситуації, це означало б, що деякі споживачі можуть бути без електрики протягом заздалегідь визначених періодів протягом дня - зазвичай передбачається, що це тригодинні блоки", - заявив оператор Національної енергосистеми (ESO).

Деталі

"Можливість нестачі поставок газу в континентальній Європі може мати низку непрямих наслідків для Великої Британії, створюючи ризики, пов'язані зі здатністю країни імпортувати газ з континентальної Європи", - йдеться у повідомленні підрозділу транспортування газу National Grid (NGGT).

У прогнозі йдеться про те, що здатність Великої Британії забезпечити постачання залежатиме від того, чи будуть ціни на газ достатньо високими, щоб продовжувати залучати експорт з Європи та зріджений природний газ з таких країн, як Катар та США.

Як National Grid ESO, так і NGGT заявили, що очікують задоволення попиту на електроенергію та газ цієї зими, але безпрецедентна та невизначена ситуація в Європі змусила їх розглянути низку сценаріїв.

Додамо

Цього року росія скоротила постачання газу до Європи, і хоча вона забезпечує лише близько 4% потреб Великої Британії в газі, перебої з поставками до Європи сприяли зростанню британських цін і ускладнюють отримання країною газу від інших країн.

Українські Національні Новини

Новини Світу