britaniya-spryamuvala-sanktsiyi-na-zoloti-ta-naftovi-merezhi-scho-pidtrimuyut-viyskovu-ekonomiku-rf

Британія спрямувала санкції на золоті та нафтові мережі, що підтримують військову економіку рф

 • 41188 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Велика Британія сьогодні оголосила про додавання 29 позицій до списку санкцій, спрямованих проти фізичних та юридичних осіб, які працюють у російському золотодобувному, нафтовому та стратегічному секторах та підтримують їх, повідомляється на сайті британського МЗС, пише УНН.

Як повідомляється, під санкції потрапив найбільший у росії переробник золота та міжнародні мережі, які підтримують російську золотодобувну, нафтову та фінансову галузі.

Деталі

"29 фізичних та юридичних осіб, які працюють у золотодобувному та нафтовому секторах росії та підтримують їх, потрапили сьогодні під санкції Великої Британії. У нові списки включені як російські олігархи та підприємства, так і посібники з третіх країн, які підживлюють воєнні доходи росії", - ідеться у повідомленні.

У МЗС Британії вказують, що "російські ринки золота та нафти мають тісні зв'язки з кремлем і є найважливішими джерелами доходів для незаконного вторгнення в Україну". 

"Сьогоднішні списки покликані перешкодити фізичним та юридичним особам допомогти росії уникнути впливу міжнародних санкцій. До числа тих, хто нещодавно потрапили під санкції, входить мережа, що базується в Об'єднаних Арабських Еміратах, відповідальна за переправку понад 300 мільйонів доларів доходів від золота до росії. У межах цього санкційного кроку було націлено на торговця золотом Paloma Precious DMCC та ключову людину, яка стоїть за цією організацією, Говарда Джона Бейкера", - ідеться у повідомленні.

Велика Британія, як вказано, також "запровадила санкції проти двох найбільших російських виробників золота, Nord Gold PLC та Highland Gold Mining Limited, а також російських олігархів владислава свіблова та костянтина струкова".

У поєднанні з сьогоднішніми санкціями Національне агентство боротьби зі злочинністю країни випустило "червоне попередження", щоб підвищити поінформованість про поширені методи ухилення від санкцій, які використовуються суб'єкти в золотодобувній промисловості". "Червоне попередження" також спрямоване на боротьбу з обходом санкцій, закликаючи підприємства повідомляти про підозрілу діяльність, включаючи будь-які спроби порушення санкцій та надаючи рекомендації, як це зробити, вказали у МЗС країни.

Цитата

"Санкції продовжують завдавати важкого удару по воєнній економіці кремля, позбавивши путіна на сьогодні понад 400 мільярдів доларів для фінансування його незаконного вторгнення в Україну. Але ми маємо продовжувати затягувати гайки щодо москви. Сьогоднішні санкції вдарять по тих, хто надав допомогу путіну, допомагаючи йому зменшити вплив наших санкцій на російське золото та нафту – два найважливіші джерела доходу для російської воєнної машини", - сказав міністр закордонних справ країни Джеймс Клеверлі.

Сьогодні, як вказано, Британія також запровадила санкції щодо Paramount Energy & Commodities DMCC. "Відомо, що ця структура використовує непрозорі структури власності і використовувалася росією для пом'якшення удару санкцій, пов'язаних з нафтою, запроваджених Великою Британією в координації з партнерами з "Групи семи", - сказано у повідомленні.

Доповнення

На сьогодні Велика Британія запровадила санкції щодо понад 1800 фізичних осіб, компаній та груп у межах санкційного режиму проти росії, включаючи 129 олігархів із сукупним чистим капіталом у 145 мільярдів фунтів стерлінгів на момент вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країни G7 пообіцяли й надалі підтримувати Україну та посилити санкції проти росії

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Міністр молоді та спорту Гутцайт написав заяву про відставку

     • 51313 переглядiв