ukenru
britaniya-proponuye-okresliti-perekhidnu-ugodu-brexit-do-pershoyi-chverti-2018-roku

Британія пропонує окреслити перехідну угоду Brexit до першої чверті 2018 року

 • 10583 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Велика Британія хоче намітити основні принципи загальної угоди з Європейським Союзом про перехідні механізми, які будуть застосовуватися після Brexit, до першого кварталу 2018 року. Про це заявив у середу міністр у справах виходу країни з блоку Девід Девіс, передає УНН з посиланням на Reuters.

Британія прагне до так званого періоду реалізації, що триватиме близько двох років після Brexit у березні 2019 року. Протягом цього часу доступ країни до єдиного ринку ЄС залишиться в значній мірі незмінним, поки будуть впроваджуватись нові механізми.

"Я хотів би, звичайно, окреслити його основні принципи, якщо це можливо, у першому кварталі (2018 року) ... але це питання переговорів", - сказав Девіс комітету парламенту.

Він заявив, що розраховує отримати від ЄС рекомендації щодо свого підходу до перехідного періоду, до грудня.

Британія та ЄС мають різне уявлення про термін, протягом якого завершаться переговори щодо умов виходу з блоку, перехідної угоди та майбутньої угоди про торгівлю. Британія хоче завершити все до того, як вона залишить ЄС у 2019 році, тоді як у блоці вважають, що переговори можуть тривати до 2020 року.

На думку британського міністра, до кінця дворічного процесу в березні 2019 року Великобританія зможе укласти торгівельну та митну угоди, і це важливо зробити так, щоб уникнути затягування переговорів.

Як повідомляв УНН, лідери країн ЄС схвалили внутрішню підготовку до другої фази переговорів по Brexit.

Українські Національні Новини

Політика