britaniya-ne-zmogla-zaboroniti-pvk-vagnera-yak-teroristiv-cherez-nevdaliy-zakolot-zmi

Британія не змогла заборонити пвк "вагнера", як терористів, через невдалий заколот - ЗМІ

 • 345138 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН План Британії щодо заборони групи найманців "вагнера" як терористичної організації був відкладений через її заколот минулого місяця та розкриття президентом рф володимиром путіним її прямих зв’язків з російською державою, пише The Sunday Times, передає УНН.

Деталі

Правова основа для внесення найманців "вагнера" в чорний список була складною, оскільки вона базувалася на тому, що пвк діяла як ефективне воєнізоване формування для росії.

Драматичні події наприкінці червня, коли євген пригожин повернув свої війська проти путіна через брак боєприпасів для його найманців в Україні, змінили правову базу, необхідну для офіційної заборони організації як терористичної у Великобританії.

пригожин наказав своїм найманцям рушити на москву, але раптово скасував спробу державного перевороту після того, як уклав угоду з кремлем, яка амністувала його за повстання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це була демонстрація протесту, а не повалення влади у рф: пригожин зробив першу заяву після відміни "заколоту"

Подальші події в москві ще більше ускладнили процес заборони в Британії, зробивши найманців "вагнера" офіційним підрозділом російської держави.

Цього місяця російський диктатор володимир путін публічно визнав, що група вагнера повністю фінансується кремлем і за попередній рік отримала десятки мільярдів рублів державних грошей. Хоча завжди було зрозуміло, що "вагнер" відіграє ключову роль для путіна в Україні та в усій Африці, технічно це була приватна армія.

путін також повідомив, що найманцям "вагнера" була запропонована можливість підписати контракти з міноборони росії. Згідно з джерелами в уряді, внесення угрупування до «чорного списку» означало б заборону відомства російського уряду, що було б дуже незвичним і пов’язане з низкою дипломатичних і юридичних ускладнень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW: Влада рф докладає зусиль, аби взяти під контроль ПВК "вагнер" 

група "вагнера" припинила бойові дії в Україні, але продовжує діяти в кількох африканських країнах. Міністр внутрішніх справ Суелла Браверман, і міністр безпеки Том Тугендхат, все ще налаштовані знайти спосіб заборонити групу.

Заборона зробить кримінальним злочином приналежність до "вагнера", відвідування його зібрань, заохочення до його підтримки чи носіння його логотипу публічно, поставивши його на той самий рівень із такими групами, як Ісламська держава та Аль-Каїда.

Він також запровадить фінансові санкції, які будуть значними, оскільки групі та всім її членам буде заборонено використовувати британські суди, щоб змусити замовкнути журналістів та активістів. Офіційні особи заявили, що це матиме наслідки для здатності пвк збирати гроші, якщо будь-які кошти пройдуть через британські фінансові установи.

У травні The Times повідомила, що Міністерство внутрішніх справ було готове офіційно заборонити пвк після двох місяців побудови судової справи. "вагнерівці" зіграли центральну роль у вторгненні в Україну, і минулого тижня члени комітету у закордонних справах попередили, що "вагнер" "розпускає свої щупальця глибоко в Африці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: пригожин з'явився на саміті росія-Африка у санкт-петербурзі - ЗМІ

У звіті комітету уряд звинувачується у відсутності стратегії протидії "вагнерівцям" в різних країнах від Судану до Мозамбіку та Малі до Центральноафриканської Республіки. Він також дивиться на Нігер, де президента було повалено в результаті військового перевороту минулого тижня. 

Минулого тижня Британія наклала санкції на 13 осіб і підприємства, пов’язані з діяльністю "вагнера" в Малі, Центральноафриканській Республіці та Судані.

Голова комітету у закордонних справах Алісія Кернс, закликала уряд діяти "сильніше та швидше", щоб накласти санкції на членів "вагнера", і поставила під сумнів, чому групу досі не визнали терористичною організацією.

"Я все ще думаю, що уряд заборонить групу "вагнера". Очевидно, що всі наші партнери в Африці лобіювали їх, щоб вони не робили цього", - зазначила вона.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Херсонщина: російська армія атакувала гімназію у Білозерці

     • 251984 переглядiв

    Україна отримала 1,25 млрд дол. гранту від США

     • 373020 переглядiв