ukenru
britaniya-ne-skasovuvatime-sanktsiyi-proti-rosiyi-u-perekhidniy-period-vikhodu-z-yes

Британія не скасовуватиме санкції проти Росії у перехідний період виходу з ЄС

 • 10788 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Впродовж перехідного періоду Велика Британія планує дотримуватися політики санкцій ЄС. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку британського посольства в Україні в Facebook.

"У цей період ми будемо повною мірою використовувати повноваження, передбачені національним законодавством про санкції, але будемо дещо обмежені у питанні запровадження заходів самостійно. Коли перехідний період завершиться, ми плануємо зберегти всі чинні санкції, запроваджені на рівні ЄС", йдеться у повідомленні.

Санкції є багатостороннім механізмом, і ми продовжимо тісно співпрацювати та координувати політику санкцій щодо Росії з міжнародними партнерами, зокрема США, ЄС та Великою сімкою, на політичному і на технічному рівні, зазначили у посольстві.

Відомство акцентувало увагу на тому, що в оголошенні міністра міжнародної торгівлі Великої Британії йшлося про "контрзаходи у сфері торгівлі", а не про "санкції".

Згідно з правилами СОТ, такі контрзаходи допомагають захистити бізнес від збитків, спричинених недобросовісною конкуренцією або непередбаченими стрибками імпорту. Ці заходи ґрунтуються на економічних фактах і не виходять з політичних міркувань, повідомили у посольстві.

"Повідомлення про наміри – це оголошення про те, що після аналізу відповідної доказової бази ми маємо намір зберегти ці контрзаходи стосовно Росії (за підсумками перегляду), а не скасувати їх", заявили у дипвідомстві.

Нагадаємо, після виходу з ЄС 31 січня Велика Британія вступила у перехідний період, упродовж якого вона залишається частиною єдиного ринку і митного союзу ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу