brexit-sud-yes-pripiniv-povnovazhennya-predstavnikiv-velikoyi-britaniyi

Brexit: суд ЄС припинив повноваження представників Великої Британії

 • 15614 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Суд ЄС оголосив про припинення мандата представників Великої Британії у своєму складі в зв'язку з виходом останньої з блоку. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті суду, передає УНН.

"Суд офіційно бере до відома той факт, що вихід Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії з ЄС тягне за собою припинення дії мандатів британських членів інституції з опівночі 31 січня 2020 року. Склад суддів суду ЄС, встановлений в кількості одного представника від країни-члена для Суду ЄС та по два представники від кожної країни-члена для суду загальної юрисдикції ЄС, скорочується з моменту виходу Британії з ЄС", - йдеться в заяві.

Окрім того, повідомляється про продовження юрисдикції в пов'язаних з Британією провадженнях до завершення перехідного періоду, передбаченого угодою про Brexit.

"Відповідно до умов угоди про вихід, суд повинен продовжувати мати юрисдикцію щодо будь-яких розглядів, порушених Сполученим Королівством або проти нього до закінчення перехідного періоду, який встановлений на 31 грудня 2020 року. Він також буде і надалі мати юрисдикцію виносити попередні постанови за клопотаннями судів і трибуналів Сполученого Королівства, поданими до закінчення перехідного періоду", - сказано в заяві.

Нагадаємо, Велика Британія 1 лютого офіційно перестала бути членом Європейського Союзу, функції якого виконував протягом 47 років. Прем'єр-міністр Борис Джонсон виступив зі зверненням до нації. На площі біля Вестмінстерського палацу в Лондоні за зворотним відліком до "години ікс" спостерігали не менше 5000 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Лікаря затримали за вимагання хабара в учасника ООС

     • 16736 переглядiв

    Бабак Тимко передбачив, коли в Україну прийде весна

     • 171250 переглядiв

    Тенісистка Кенін вперше у кар'єрі виборола трофей AUS Open

     • 10483 переглядiв

    Apple тимчасово закрила всі магазини і офіси в Китаї

     • 23566 переглядiв