brexit-ne-prinese-niyakikh-geopolitichnikh-zmin-dlya-ukrayini-pristayko

Brexit не принесе ніяких геополітичних змін для України - Пристайко

 • 11531 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в Києві зустрівся з головою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом. Співрозмовники обговорили наслідки виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу, а також прогрес у "мінському процесі". Про це глава МЗС написав у Twitter, передає УНН.

"Зустрівся з послом ЄС Матті Маасікасом, щоб обговорити Brexit. Отримав дипломатичну ноту ЄС. Ніяких геополітичних змін для України. ЄС і Україна продовжать розробку широкого спільного порядку денного з Лондоном. Ми також торкнулися прогресу в "мінському процесі", - написав міністр.

Нагадаємо, раніше віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба висловив думку про те, що вихід Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії з Євросоюзу (Brexit) - піде на користь і Великій Британії, і ЄС, і відносинам України з Великою Британією. 

Як повідомлялося в УНН, Велика Британия 1 лютого офіційно перестала бути членом Європейського Союзу після 47 років участі в інтеграційному об'єднанні. Прем'єр-міністр Борис Джонсон виступив зі зверненням до нації. На площі біля Вестмінстерського палацу в Лондоні за зворотним відліком до "години ікс" спостерігали не менше 5 тисяч чоловік.

Met EU Ambassador @MattiMaasikas to discuss #Brexit. Received EU diplomatic note. No geopolitical changes for UA. EU and Ukraine will continue developing wide common agenda with London.
We also touched upon the progress of #Minsk process. pic.twitter.com/4Z2fpZM4RP

— Vadym Prystaiko (@VPrystaiko) February 3, 2020

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський призначив двох суддів

     • 13639 переглядiв

    Україна торік значно скоротила експорт металів

     • 21304 переглядiв

    Переговори Зеленського з Ердоганом затягнулись на годину

     • 22578 переглядiв

    У Сирії загинули четверо спецпризначенців ФСБ РФ

     • 20548 переглядiв