brazyliia-mozhe-dosiahty-istorychnoho-minimumu-vyrubky-lisiv-cherez-1-2-roky-ahentstvo

Бразилія може досягти історичного мінімуму вирубки лісів через 1-2 роки - агентство

 • 21199 переглядiв

Бразилія може досягти рекордно низького рівня вирубки лісів через 1-2 роки. Знищення лісів в Амазонії вже впало до найнижчого рівня з 2018 року

Бразилія може досягти історично низького рівня вирубки лісів через один-два роки, заявив у четвер очільник агентства з охорони навколишнього середовища Родріго Агостіньйо, на тлі того, як країна нарощує зусилля щодо збереження лісів, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Вирубка лісів скоротилася з того часу, як Луїз Інасіо Лула да Сілва обійняв посаду президента 1 січня після попередника Жаїра Болсонару, який послабив заходи з охорони навколишнього середовища і при якому було зростання вирубки лісів до 15-річного максимуму.

Знищення лісів у бразильській Амазонії скоротилася до 9 001 квадратних кілометрів за 12 місяців до липня, офіційного річного періоду в країні для вимірювання рівня вирубки лісів. Це найнижчий рівень із 2018 року, за рік до приходу Болсонару до влади.

Але це, як і раніше, майже вдвічі перевищує рекордний мінімум вирубки лісів Амазонки в 4571 квадратний кілометр, встановлений у 2012 році.

Родріго Агостіньйо, голова головного федерального агентства з охорони навколишнього середовища країни Ibama, заявив журналістам у четвер, що уряд продовжуватиме старанно працювати над подальшим скороченням вирубки лісів.

Хто знає, через один або два роки ми могли б досягти показників 2012 року і працюватимемо в напрямку нульової вирубки лісів

- сказав Агостіньйо.

Доповнення

Лула пообіцяв повністю покласти край вирубці лісів до 2030 року.

Президент зробив ставку на свою міжнародну репутацію заради відновлення екологічної репутації Бразилії і наприкінці цього місяця візьме участь у кліматичному саміті ООН COP28 у Дубаї, заявивши, що країна досягає прогресу у виконанні своїх зобов'язань, заявили бразильські офіційні особи перед самітом.

"Таке зниження темпів вирубки лісів означає, що ми прибудемо на COP28 з високо піднятою головою", - сказав Агостіньйо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бразилія пропонує створити лісовий фонд з "величезним" капіталом

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Негода залишила без світла міста і села у п'яти областях України

     • 16991 переглядiв

    55 країн підписали Декларацію ООН до 90-х роковин Голодомору

     • 18539 переглядiв

    Ще 1100 окупантів і 30 танків: Генштаб оновив дані про втрати ворога

     • 27393 переглядiв

    За добу українська армія відбила 48 ворожих атак – Генштаб

     • 19712 переглядiв