ukenru
bpp-z-prezidentom-obgovorili-antikoruptsiyniy-sud-veto-u-mizhnarodnikh-ekspertiv-bude

БПП з Президентом обговорили Антикорупційний суд: вето у міжнародних експертів буде

 • 10862 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Президент України Петро Порошенко на засіданні фракції БПП закликав депутатів підтримати законопроект про Антикорупційний суд. Щодо спірного моменту, то право вето у міжнародних експертів буде. Про це в кулуарах парламенту заявив народний депутат від фракції БПП Олексій Гончаренко, передає кореспондент УНН.

"Президент просив нас підтримати законопроект, як надзвичайно важливий… Фракція прийняла рішення підтримати законопроект про Антикорупційний суд… Право вето у міжнародних експертів буде", - повідомив Гончаренко.

Він додав, що також на засідання фракції завітав екс-голова уряду Арсеній Яценюк, який "переговорив з Президентом".

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій очікує, що 7 червня пройде голосування щодо законопроекту про Антикорупційний суд.

Як повідомляв УНН, у МВФ висловили позицію щодо спірного моменту про Антикорупційний суд. У МВФ наголосили на тому, що в процесі створення суду важливо, щоби Рада експертів, до складу якої увійдуть незалежні експерти із вагомим та загальновизнаним досвідом у боротьбі з корупцією, була наділена вирішальною роллю у визначенні того, чи кандидати на посаду судді Антикорупційного суду мають необхідну кваліфікацію.

Держдеп США підтримав МВФ щодо спірного моменту про Антикорупційний суд.

Українські Національні Новини

Політика