ukenru
bpla-zapuskalisya-z-teritoriyi-iranu-ekspert-prokomentuvav-udar-po-iranskomu-oboronnomu-obyektu

“БПЛА запускалися з території Ірану” - експерт прокоментував удар по іранському оборонному обʼєкту

 • 941749 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Згідно з останніми оцінками, під час удару по іранському оборонному обʼєкту, квадрокоптери були запущені з території Ірану, а операція планувалася заздалегідь. Про це на брифінгу повідомив виконавчий директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос, передає кореспондент УНН.

Цитата

«За останніми даними і оцінками, БПЛА запускалися з території Ірану. Тобто, вони не летіли з-за кордону. Ізраїльські джерела говорять, це квадрокоптери середнього розміру, але не приховують того, що ця операція планувалася і була здійснена агентами Моссаду. Очевидно, що в цій же операції брали участь і місцеві іранські організації. Зокрема, ми знаємо про Організацію моджахедів іранського народу. Це організація, яка з 1960-х років веде партизанську війну в Ірані. В 2009 році ЄС зняв з неї статус терористичної. Тобто, вона легально зараз діє на території ЄС. Ця організація часто брала на себе відповідальність за здійснення терористичних актів, актів саботажу та вбивств осіб, що причетні до розробки іранської ядерної програми», – повідомив Семиволос.

Нагадаємо

The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на американських чиновників та осіб, знайомих із ходом операції, передала, що удар по оборонному комплексу в Ірані здійснив Ізраїль у рамках спільної зі США кампанії стримування ядерних та військових амбіцій Ісламської Республіки.

Українські Національні Новини

Новини Світу