ukenru
boyovikiv-navchayut-diyati-v-umovakh-zastosuvannya-khimichnoyi-zbroyi-ta-ekologichnoyi-katastrofi-rozvidka

Бойовиків навчають діяти в умовах застосування хімічної зброї та екологічної катастрофи - розвідка

 • 10351 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Командування бойовиків "Л/ДНР" розгорнуло екстрені навчання діям підлеглих в умовах "застосування хімічної зброї" або екологічної кризи. Про це сьогодні на брифінгу у Києві з посиланням на дані української розвідки повідомив речник Міністерства оборони України Максим Праута, передає кореспондент УНН.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російсько-окупаційних військ в екстреному порядку посилює підготовку з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) Армійських корпусів ЗС РФ до дій із застосуванням хімічної зброї та в умовах погіршення екологічної обстановки", - сказав Праута.

За його словами, 5 вересня до з’єднань і частин окупаційних військ було доведено сигнал "хімічна тривога". У підрозділах противника проводились заняття з виконання особовим складом заходів по тривозі у засобах хімічного захисту, відпрацьовувались дії в умовах радіаційного та хімічного забруднення навколишнього середовища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екологічне лихо в Криму: людей інформують, як себе вести при опадах

При цьому, як зазначив Праута, до з’єднань і частин противника прибули спеціальні знімальні групи російських пропагандистів для підготовки відеоматеріалів щодо дій особового складу в умовах екологічної кризи.

"Завчасно відзняті у ході навчальних занять і змонтовані матеріали, у разі виникнення з вини окупантів екологічної кризи у регіоні, можуть бути використані російськими ЗМІ для дезінформації суспільства та дискредитації дій Об’єднаних сил", - сказав представник Міноборони України.

Нагадаємо, за даними української розвідки причиною потрапляння хімічних речовин у повітря на півночі Криму стало влучання у технологічні ємності снарядів під час навчань окупаційних військ Російської Федерації.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП