ukenru
boyoviki-tigrayu-zakhopili-misto-vsesvitnoyi-spadschini-yunesko

Бойовики Тиграю захопили місто всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

 • 21425 переглядiв

КИЇВ. 6 серпня. УНН. Сили з регіону Ефіопії Тиграй взяли під контроль місто Лалібела, чиї знамениті висічені з каменю церкви є об’єктом Всесвітньої спадщини Організації Об’єднаних Націй, а мешканці втікали геть. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Лалібела, також святе місце для мільйонів ефіопських православних християн, знаходиться в зоні Північного Волло в регіоні Амхара на півночі Ефіопії. Протягом останніх тижнів бойові дії поширилися з Тиграя на два сусідні регіони, Амхару та Афар, змусивши близько 250 000 людей втекти.

Сейфу, житель Лалібели, сказав, що бачив, як сотні озброєних людей, проходили містом у четвер, 5 серпня. Він сказав, що вони не розмовляють амхарською, мовою жителів Лалібели, і носять "іншу форму", ніж федеральна армія.

В останні тижні бойові дії поширилися з Тиграю на два сусідні регіони, Амхару і Афар, в результаті чого близько 250 тисяч осіб були змушені тікати.

Нагадаємо

Місцева влада в софійському регіоні Ефіопії заявила, що бойовики із сусіднього регіону Афар напали на місто та пограбували його.

Українські Національні Новини

Новини Світу