ukenru
boyoviki-prodovzhuyut-pereshkodzhati-dostupu-obsye-do-okupovanikh-teritoriy

Бойовики продовжують перешкоджати доступу ОБСЄ до окупованих територій

 • 10285 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі продовжують перешкоджати діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі: вони забороняють спостерігачам здійснювати моніторинг та потрапляти на контрольовані ними об’єкти і території. Про це повідомили у прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил з посиланням на звіт СММ ОБСЄ, опублікований 8 січня, передає УНН.

"Так, 5 січня на блокпості поблизу населеного пункту Староласпа троє озброєних представників збройних формувань Російської Федерації в черговий раз, заборону було зафіксовано у щоденному звіті Місії від 27 грудня 2018 року, відмовив патрулю СММ у проїзді у західному напрямку до селища Новоласпа на південь від Донецька, посилаючись на те що, нібито, там триває вогнева активність і існують несприятливі дорожні умови", – йдеться в повідомленні.

Наступного дня, в західному районі Донецької області, біля Старомихайлівки, троє бойовиків не дозволили патрулю СММ проїхати до цього населеного пункту. Вони посилалися на відсутність попереднього повідомлення про наміри СММ, а також, нібито, непроїзні дороги через зимову погоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ: п'яний бойовик напав на автомобіль СММ на Донбасі

Крім того, як зазначається у звіті, бойовики продовжують відмовляти представникам СММ у доступі до ділянок, прилеглих до кордону з РФ.

"Так, поблизу селища Леонове (колишній Червоний Жовтень), на південь від Луганська, троє бойовиків відмовили патрулю СММ у доступі до пункту пропуску на кордоні в Леоновому, посилаючись на, нібито, несприятливі дорожні умови.

Крім того, як уточнюється у звіті, 7 січня на блокпості бойовиків приблизно за 3 км на південь від мосту в селищі Щастя на північ від Луганська бойовик повідомив спостерігачам, що дорога, яка веде на північ, не була розмінювана.

Нагадаємо, бойовики, прикриваючи ворожі плани, на Донбасі перешкоджають роботі СММ ОБСЄ. Так, у пункті пропуску на кордоні у Вознесенівці, а також на залізничній станції "Червона Могила" в цьому ж населеному пункті бойовики наказали патрулю СММ ОБСЄ негайно залишити район та залізничну станцію.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП