ukenru
boyoviki-planuyut-vikoristati-torgovu-blokadu-ordlo-dlya-natsionalizatsiyi-pidpriyemstv-sbu

Бойовики планують використати торгову блокаду ОРДЛО для "націоналізації" підприємств - СБУ

 • 18371 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Бойовики планують, за вказівкою російських кураторів, використати торгову блокаду ОРДЛО для т.зв. “націоналізації” підприємств, які залишилися на тимчасово окупованих терористами територіях. Про це йдетьсять у повідомленні СБУ, передає УНН.

"Бойовики планують, за вказівкою російських кураторів, використати цю ситуацію для т.зв. «націоналізації» підприємств, які залишилися на тимчасово окупованих терористами територіях. Саме ці наміри були оголошені у заяві, яку вони обговорювали у перехопленій розмові", - йдеться у повідомленні.

Раніше співробітники Служби безпеки України перехопили розмови ватажка т.зв. “ДНР” Олександра Захарченка, які доводять справжні наміри терористів щодо використання торговельної блокади ОРДЛО.

Нагадаємо, 27 лютого ватажки "ДНР" Олександр Захарченко та "ЛНР" Ігор Плотницький виступили зі спільною заявою, що “ДНР” та “ЛНР” з 1 березня запровадять "зовнішнє управління" на всіх українських підприємствах, які розташовані на тимчасово окупованих територіях Донбасу, якщо не буде припинена блокада.

Як повідомляв УНН, в кінці січня 2017 року учасники програми добровольчих батальйонів на Донбасі почали блокаду залізниці і заблокували 3 ключові гілки перевезення вугілля. У Луганській області перекрито рух по залізниці на лініях “Луганськ-Лисичанськ” і напрямок “Гірське-Золоте”. 2 лютого близько 50 озброєних людей у камуфляжі перекрили рух на залізничному переїзді у Бахмуті.

Нагадаємо, 15 лютого уряд ухвалив рішення про надзвичайні заходи в енергетиці. Рішення було прийнято на фоні блокади активістами на залізниці поставок вугілля з Донбасу.

В ООН заявили, що блокада залізниці на Донбасі призведе до фінансових збитків та зростання безробіття. У ЄС вказали на занепокоєння через блокаду на Донбасі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП