ukenru
boyoviki-ordlo-vidmovlyayutsya-vid-pilg-abi-ne-svititisya-u-spiskakh-nagorodzhenikh

Бойовики ОРДЛО відмовляються від пільг, аби не світитися у списках нагороджених

 • 10446 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Бойовики на тимчасово окупованих територіях відмовляються від обіцяних пільг, оскільки не хочуть потрапляти до списків відзначених статусом "Учасника бойових дій". Про це повідомив речник прес-центру Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Окупантами розповсюджуються чутки про підвищення грошового забезпечення військовослужбовцям російських окупаційних військ, які безпосередньо беруть участь у бойових діях і нагороджені т.зв. відзнаками "Учасника бойових дій". Водночас значна кількість цих військовослужбовців російських окупаційних військ, розуміючи невідворотність відповідальності за скоєння воєнних злочинів, що не мають термінів давності, відмовляються оформляти документи на отримання зазначеної "нагороди", - зазначив Д.Гуцуляк.

При цьому він зазанчив, що "кандидати для заохочення" побоюються, що списки нагороджених будуть оприлюднені та слугуватимуть доказовою базою на майбутньому судовому процесі над ними.

Як уточнив прес-секретар Міноборони, за інформацією розвідки, російське окупаційне командування намагається у будь-який спосіб підвищити мотивацію особового складу до проходження служби у складі передових підрозділів з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ – одним з них і є розповсюдження чуток про високу винагороду.

Нагадаємо, бойовики на полігонах ОРДЛО провели практичні стрільби з використанням 122 та 152-мм артилерійських систем і мінометів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП