ukenru
boyoviki-na-donbasi-zbilshuyut-kilkist-dilyanok-dlya-minuvannya-rozvidka

Бойовики на Донбасі збільшують кількість ділянок для мінування - розвідка

 • 7971 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Російське окупаційне командування збільшує кількість ділянок для мінування в районах передових позицій з’єднань і частин 1 та 2 армійських корпусів Збройних Сил РФ на Донбасі. Про це з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив речник прес-центру Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Російське окупаційне командування продовжує порушувати міжнародні конвенції щодо заборони застосування протипіхотних мін та вибухових пристроїв. Зокрема, на виконання вказівок російських радників збільшено кількість ділянок для мінування в районах передових позицій з’єднань і частин 1 та 2 армійських корпусів Збройних Сил РФ", - повідомив речник.

При цьому, за словами Гуцуляка, значна частина мінно-вибухових загороджень обладнується в авральному порядку, без позначення їх відповідними покажчиками на місцевості та без належного оформлення схем мінування.

"У результаті зазначених безвідповідальних дій російських військ, зростає небезпека для мирного населення та створюються передумови для ускладнення робіт з розмінування у майбутньому великих площ тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей",- додав він.

Як повідомляв УНН, за словами дипломата, 833 місцевих цивільних осіб наступили на наземні міни на Донбасі з тих пір як Росія почала агресію проти України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП