ukenru
boyi-za-bakhmut-u-minoboroni-rozpovili-pro-znachni-uspikhi-ukrayinskikh-zakhisnikiv

Бої за Бахмут: у Міноборони розповіли про значні успіхи українських захисників

 • 6024259 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Українські захисники продовжують тримати місто Бахмут, який росіяни не полишають спроб захопити. Як повідомила в ефірі національного телемарафону заступниця міністра оборони Ганна Маляр напередодні ввечеоі, у динамічній ситуації на цьому напрямку Сили оборони діють успішно та мають успіхи, передає УНН.

Цитата

“На сьогодні фактично по всій смузі відповідальності оперативно-стратегічного угруповання "Хортиця" відбуваються наступальні дії ворога. Він по декількох напрямках пробує просуватися вперед. Бої тривають не тільки в Бахмуті. Вони тривають у районі Кремінної, Білогорівки, Спірного. Безумовно, що Бахмут – це епіцентр", – заявила заступниця міністра.

Деталі

Вона зазначила, що російські окупанти одразу з кількох напрямків намагаються оточити й захопити населений пункт.

"Власне, що таке динаміка бойових дій? Це коли є певні незначні успіхи у ворога, але в тому числі є й певні значні, приміром, як сьогодні у ЗСУ, які змогли дещо зробити на півночі. Є позитивна динаміка. Не впевнена, чи можна про це говорити, але успіхи є", – розповіла Маляр.

Вона додала, що бої за місто ще не завершилися, тому не варто передчасно робити висновки.

Заступниця міністра оборони нагадала, що сприймати інформацію про бої за Бахмут необхідно з розумінням того, що українські захисники роблять усе можливе, щоб не допустити здійснення планів загарбників. Тому, коли є розмови про стратегічне значення Бахмута, важливо довіряти українським військовим.

Маляр також назвала Бахмут містом, де у великій кількості знищують ворога, і, відповідно, зменшуються наступальні можливості російських військ. Тому місто має таке стратегічне значення.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський 14 березня провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому заявив, що Бахмут й надалі будуть захищати та утримувати.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що ситуація довкола Бахмута залишається складною. Штурмовики "вагнерівців" наступають з декількох напрямків. Відбиваються всі спроби противника захопити місто.

Українські Національні Новини

Війна