boyi-nosyat-zhorstkiy-kharakter-malyar-rozpovila-pro-situatsiyu-na-trokh-skhidnikh-napryamkakh

"Бої носять жорсткий характер" - Маляр розповіла про ситуацію на трьох східних напрямках

 • 334498 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. На Бахмутському напрямку ЗСУ з жорсткими боями поступово просуваються вперед, на Куп‘янському та Лиманському українська армія тримає оборону, відбиваючи ворожі атаки, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає УНН.

Деталі

На Бахмутському напрямку на півдні від Бахмута поступово рухаємось вперед. Бої тривають в районі Кліщіївки, Курдюмівки, Андріївки. Бої носять доволі жорсткий характер. Ворог веде інтенсивний вогонь. На півночі від Бахмута відбиваємо атаки ворога, зазначила Маляр.

За її словами, на Куп‘янському напрямку противник атакує, намагається вибити нас з панівних висот. За сьогодні наші оборонці відбили декілька штурмів без втрати позицій.

На Лиманському напрямку в районі за сьогодні так само відбито декілька атак ворога в районі Серебрянського лісу.

Доповнення

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Україна має «низку доступних варіантів» для продовження контрнаступу проти армії рф. Також він повідомив, що українська армія добре навчена та може досягти успіху.

Основний удар контрнаступу України, припадає на південний схід країни, щоб розірвати сполучення між окупованою частиною України та Кримом, або, принаймні, зробити так, щоб стратегічно важливий півострів опинився в зоні досяжності української артилерії. Про це повідомляє The New York Times.

Минулої доби, 26 липня, українські війська розпочали значну механізовану контрнаступальну операцію на заході Запорізької області. Про це повідомили у звіті аналітики Інституту вивчення війни. Зазначається, що ймовірно українська армія прорвала окремі заздалегідь підготовлені російські оборонні позиції на південь від Оріхова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія готується до блокади Чорного моря: Гуменюк розкрила деталі

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі