ukenru
boyatsya-sili-proukrayinskikh-aktsiy-pered-psevdoreferendumom-ombudsmen-pro-rozgin-mitingu-u-khersoni-okupantami

Бояться сили проукраїнських акцій перед псевдореферендумом: Омбудсмен про розгін мітингу у Херсоні окупантами

 • 116891 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова заявила, що рашисти на постійній основі силовими методами розганяють мирні мітинги на Херсонщині, не виключенням став і сьогоднішній - у Херсоні. Окупанти бояться, що проукраїнські акції зіпсують їм картинку перед псевдореферендумом, вважає Омбудсмен, про що написала у Telegram, інформує УНН.

Цитата

"На площі Свободи в Херсоні відбувся мітинг за Україну та український Херсон. Окупанти спробували його розігнати, застосували сльозогінний газ та світлошумові шашки проти мирних неозброєних протестувальників. На місце мітингу приїхали лікарі, які надають допомогу пораненим", - вказала Омбудсмен.

"Рашисти на постійній основі силовими методами розганяють мирні мітинги на Херсонщині. Напередодні окупанти впродовж дня пересувалися містом з метою припинення будь-яких скупчень людей, побоюючись, що проукраїнські акції зіпсують їм картинку, яку малює російська пропаганда перед проведенням псевдореферендуму", - додала Денісова.

Деталі

Омбудсмен наголосила, що такі дії російських загарбників на тимчасово окупованих територіях є воєнним злочином, визначеним Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушенням норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

"Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини рф в Україні", - зазначила Денісова.

"Херсон був, є і буде українським!" - наголосила вона.

Раніше

27 квітня російські військові розігнали мирний мітинг у Херсоні, є інформація про травмованих.

Українські Національні Новини

Суспільство