ukenru
bosniyskogo-serba-yakiy-voyuvav-na-botsi-boyovikiv-na-donbasi-suditimut

Боснійського серба, який воював на боці бойовиків на Донбасі, судитимуть

 • 10310 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. У Боснії та Герцеговині розпочався процес над боснійським сербом Гаврило Стевичем, якого судять за участь в конфлікті на Сході України на боці проросійських сил. Про це повідомляє УНН з посиланням на видання Balkan Insight.

“Громадянин Боснії та Герцеговини Гаврило Стевич під час судового розгляду у Сараєво звинувачений “за неправомірну спробу приєднання до закордонного воєнізованого або пара-поліцейського формування, яке діяло за межами Боснії та Герцеговини”, — йдеться у статті.

“Сторона обвинувачення стверджує, що Стевич покинув Боснію та Герцеговину в липні 2014 року та поїхав до Москви через Белград, а потім у непідконтрольну Україні частину Луганщини, де він приєднався до підрозділу Йована Севіча”, — інформує видання.

Представляючи свою вступну заяву, прокурор Суада Пасич заявила, що обвинувачення доведе причетність Стевича до незаконних дій.

“Ми вважаємо, що суд прийде до висновку, що підсудний винен, і покарає його, відповідно до закону”, — сказав Пасич.

Адвокат обвинуваченого Вєлько Цівса заявив, що на цьому етапі він не представлятиме вступної заяви, але наполягає на тому, щоб його підзахисний “пояснив, чому він поїхав до України”.

Нагадаємо, на початку вересня СБУ викрила спробу вербування іноземця сепаратистами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП