ukenru
boris-dzhonson-zrobiv-pershi-priznachennya

Боріс Джонсон зробив перші призначення

 • 8142 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Новопризначений прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон сьогодні почав збирати свій кабінет міністрів, попередньо "вичистивши" його від собзніков Терези Мей і прихильників його головного суперника Джеремі Ханта, передає УНН з посиланням на Ske News.

Так, колишній міністр внутрішніх справ Великої Британії і один з суперників нинішнього прем'єра, Саджид Джавід, став одним з перших, кого призначив Джонсон - на пост канцлера казначейства (міністра фінансів - ред.) країни.

У свою чергу, на пост глави міністерства внутрішніх справ Джонсон призначив Пріті Пател, яка до 2017 року обіймала посаду міністра у справах міжнародного розвитку.

Ще один учасник гонки за крісло прем'єра - Домінік Рааб - став новим міністром закордонних справ. Раніше Рааб був міністром з питань Brexit.

Міністром у справах Brexit у кабінеті Джонсона залишиться Стівен Барклі.

І ще один конкурент Джонсона - колишній глава Мінфіну Великої Британії Майкл Гоув - так само отримав призначення, на пост канцлера герцогства Ланкастерського.

Бен Уоллес, який був державним міністром з безпеки і економічних злочинів з 2016 року, очолить міністерство оборони Великої Британії.

Першою в історії жінці лорд-канцлеру в першому кабінеті Мей, Ліз Трас, дісталася посада міністра міжнародної торгівлі королівства.

Нагадаємо, 24 липня британський політик Боріс Джонсон зустрівся з королевою Великої Британії Єлизаветою і офіційно став прем'єр-міністром Сполученого Королівства.

Українські Національні Новини

Новини Світу