ukenru
borg-yanukovicha-rosiya-zbirayetsya-podati-apelyatsiyu-na-rishennya-na-korist-ukrayini

"Борг Януковича": Росія збирається подати апеляцію на рішення на користь України

 • 12804 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Міністерство фінансів Російської Федерації доручив компанії The Law Debenture Trust Corporation PLC подати до Верховного суду Великої Британії апеляцію на рішення по четвертому доводу України, який полягає в тому, що вона випустила єврооблігації, піддавшись неправомірному тиску. Про це сказано у заяві мінфіну РФ за підсумками засідання Апеляційного суду, який задовольнив скаргу України щодо "боргу Януковича", передає УНН.

Зазначено, що у своєму рішенні Апеляційний суд підтримав позицію РФ по трьох з чотирьох заявлених Україною аргументів захисту.

"На думку мінфіну Росії, четвертий аргумент України, як і інші три, також повинен бути відхилений без проведення судового процесу. З цієї причини міністерство фінансів Російської Федерації доручило довірчому керуючому єврооблігаціями - компанії The Law Debenture Trust Corporation PLC - подати до Верховного суду Великої Британії апеляцію на рішення по четвертому доводу України", - відзначили в мінфіні РФ.

У російському відомстві уточнили, що мінфін Росії доручив The Law Debenture Trust Corporation PLC подати до Верховного суду Великої Британії апеляцію на рішення Апеляційного суду.

"На думку мінфіну Росії, відповідно до англійського права заявлена ​​Україною позиція про нібито тиск, що чинився на неї, не може бути правовим аргументом захисту стосовно платіжних зобов'язань України за єврооблігаціями. Відповідно, повноцінного судового процесу для вирішення цього спору не потрібно", - пояснили в російському мінфіні.

У разі, якщо Верховний суд Великої Британії скасує рішення Апеляційного суду, вказали у мінфіні РФ, "попереднє рішення Високого суду Лондона, що відхилив доводи України про тиск на неї, а також постанову Високого суду Лондона, що зобов'язала Україну погасити облігації, будуть відновлені без права їх заперечування у майбутньому".

"При іншому результаті судового розгляду, тобто якщо Верховний суд Великої Британії підтвердить вердикт Апеляційного суду в частині четвертого аргументу України, буде організовано новий судовий процес, предметом розгляду на якому стане лише український аргумент про нібито тиск, що чинився на Київ", - висловили свою позицію у мінфіні РФ.

Нагадаємо, 14 вересня Апеляційний суд Англії задовольнив скаргу України на рішення Високого суду Лондона щодо спору з Росією за єврооблігаціями на 3 мільярди доларів, які називають "боргом Януковича". Тепер Високий суд Лондона повернеться до розгляду спору, що буде вестися вже не за прискореною процедурою, а в рамках класичного судочинства.

Українські Національні Новини

Політика