ukenru
borg-kiyeva-za-elektroenergiyu-zbilshivsya-u-travni

Борг Києва за електроенергію збільшився у травні

 • 13590 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Борг столичних споживачів за використану електричну енергію перед ПАТ "Київенерго" на 1 червня становив понад 1 млрд грн, збільшившись протягом травня на 1,8 млн грн, передає УНН з посиланням на прес-службу компанії.

"У травні заборгованість за електроенергію перед компанією продемонстрували підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності, державний бюджет з компенсації пільг та субсидій та населення. Сумарно заборгованість цих споживачів становить 532,1 млн грн", - зазначили у ПАТ.

Так, підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності за підсумками травня зменшили борги за електроенергію на 5,1 млн грн до 399,8 млн грн. Найбільший боржник ПАТ "АК "Київводоканал" – збільшив суму боргу до 170,1 млн грн з 158,3 млн грн. КП "Київський метрополітен" за травень 2017 року збільшив заборгованість на 32,7 млн грн – до 99,9 млн грн.

Населення міста Києва протягом травня 2017 року збільшило заборгованість за спожиту електричну енергію перед "Київенерго" на 5,3 млн грн – до 378,5 млн грн. Збільшення заборгованості зафіксоване по всіх районах столиці, крім Дарницького і Печерського районів.

Найбільшими боржниками за електроенергію перед "Київенерго" є споживачі Дарницького, Святошинського та Солом’янського районів. Їхня заборгованість на 1 червня 2017 року становила 53,8 млн грн, 44,5 млн грн та 42,9 млн грн відповідно.

Нагадаємо, борг столичних споживачів за використану електричну енергію протягом квітня збільшився на 83,5 млн грн

Українські Національні Новини

Київ