ukenru
bolsonaru-povernetsya-do-braziliyi-u-berezni-schob-ocholiti-opozitsiyu-wsj

Болсонару повернеться до Бразилії у березні, щоб очолити опозицію – WSJ

 • 619099 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Колишній президент Бразилії Жаїр Болсонару заявив, що планує повернутися до країни у березні після того, як провів більше місяця у Сполучених Штатах, повідомила Wall Street Journal, передає УНН.

Деталі

Болсонару повернеться до Бразилії, щоб очолити політичну опозицію президенту Луїсу Інасіо Лулі да Сілві та захистити себе від звинувачень у тому, що він спровокував насильницькі протести проти виборів минулого місяця, сказав він в інтерв'ю газеті.

Доповнення

Болсонару прилетів до Флориди за два дні до того, як Лула був приведений до присяги 1 січня, а пізніше подав заявку на отримання шестимісячної туристичної візи, щоб продовжити своє перебування в Сполучених Штатах.

Бразильська прокуратура звинуватила Болсонару у підбурюванні до січневих заворушень за допомогою постів у соціальних мережах. 8 січня натовпи людей, багато з яких висловили підтримку Болсонару, штурмували урядові будівлі в бразильській столиці, у тому числі Верховний суд і Конгрес. Прокуратура, яка розслідує роль Болсонару в заворушеннях, відмовилася коментувати його плани повернутися до Бразилії.

Болсонару, який перебував у Флориді, коли сталися заворушення, заявив, що невинний у правопорушеннях. "Мене там навіть не було, а вони хочуть повісити це на мене!".

Українські Національні Новини

Новини Світу