boiovu-chastynu-shakhediv-pochaly-dopovniuvaty-shrapnelliu-oleksandr-ruvin

Бойову частину "шахедів" почали доповнювати шрапнеллю – Олександр Рувін

 • 46138 переглядiв

Бойові безпілотники "шахід", які ворог використовує проти України, були модернізовані для збільшення людських жертв, що підтвердив Олександр Рувін з Київського інституту судових експертиз.

 Експерти встановили, що бойову частину "шахедів", якими ворог останнім часом атакує Україну, подачали додатково комплектувати шрапнеллю, щоб збільшити кількість жертв та постраждалих серед людей. Про це у своєму tg-каналі повідомив директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін, передає УНН

Деталі

За його словами, експертами КНДІСЕ встановлено наявність змін у БПЛА типу "Shahed 136".

Зокрема, нові зразки даних ударних безпілотників із маркуванням серії "К" мають змінену бойову частину, відмінну від БЧ іранського виробництва.

Крім того, зафіксовано використання додаткових вражаючих елементів, що закріплені безпосередньо до зовнішньої оболонки бойової частини БПЛА.

 Готові вражаючі елементи мають вигляд вольфрамових кульок однакового діаметра. Принцип дії подібний до шрапнельних артилерійських снарядів. У момент підриву вибухова частина розривається, розкидаючи невеликі металеві фрагменти (шрапнель) у різні напрями. Шрапнель розсіюється та завдає шкоди об'єктам у зоні дії. Така цинічна "модифікація" може свідчити про бажання ворога завдати більших уражень безпосередньо людям. Кількість готових вражаючих елементів, якими росіяни комплектують "Shahed 136", недостатня для значного руйнування споруд чи будівель. Однак такі фрагменти можуть завдати тяжких уражень безпосередньо людям. Кульки в момент розльоту охоплюють велику площу та можуть уражати будь-яку незахищену частину тіла

- зазначив Олександр Рувін.

Директор КНДІСЕ додав, що ці та інші подібні факти злочинів росії проти України фіксуються експертами в ході проведення судових експертиз та стануть частиною доказової бази для національних і міжнародних судів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад дві тисячі іноземних компонентів виявили в уламках російської зброї – Рувін

Захар Подкидишев

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Негода залишила без світла оселі у семи областях

     • 36717 переглядiв

    Лідери країн ЄС погодили 12-й пакет санкцій проти росії

     • 40417 переглядiв