ukenru
bob-dilan-napisav-svoyu-nobelivsku-lektsiyu-i-mozhe-otrimati-premiyu

Боб Ділан написав свою Нобелівську лекцію і може отримати премію

 • 11414 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Шведська королівська академія отримала і виклала у себе на сайті Нобелівську промову лауреата премії з літератури американського рок-музиканта з одеським корінням Боба Ділана, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Легендарний американський поет і музикант Боб Ділан виконав умову для отримання грошової частини Нобелівської премії. У понеділок, 5 червня, Шведська королівська академія в Стокгольмі повідомила про отримання Нобелівської лекції лауреата з літератури. Лекція Ділана повинна була бути відправлена академікам до 10 червня 2017 року, і тепер він може розраховувати на 8 мільйонів шведських крон (майже мільйон доларів). Така умова висувається тільки лауреатам Нобелівської премії в галузі літератури.

Медаль і диплом Нобелівської премії Б.Ділану вручили в квітні, коли він перебував у Швеції з концертами. На церемонії нагородження нобелівських лауреатів в грудні він не був присутній. Більш того, протягом декількох тижнів після присудження Бобу Ділану Нобелівської премії з літератури в жовтні 2016 року члени журі не могли з ним зв'язатися.

Як повідомляв УНН, американський співак, лауреат Нобелівської премії з літератури Боб Ділан приїде до Швеції навесні 2017 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу