ukenru
blokuvannya-z-d-spoluchennya-stalo-udarom-v-spinu-zhitelyam-avdiyivki-m-magomedov

Блокування з/д-сполучення стало "ударом в спину" жителям Авдіївки - М.Магомедов

 • 8884 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. "Активісти", які заблокували залізницю наносять прифронтовій Авдіївці не менше шкоди, ніж постійні обстріли. Таку думку висловив у себе у Facebook генеральний директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов, передає УНН.

"Я хочу від імені всіх людей зайнятих на виробництвах і їх сімей передати великий привіт блокувальникам залізниці. Я не знаю, яку мету ви, хлопці, переслідуєте, але результати вашої активності за ефектом можна порівняти з обстрілом", - заявив він.

За словами керівника АКХЗ, сьогодні електропостачання заводу, що забезпечує місто теплом, здійснюється з Зуївської ТЕС, яка розташована на непідконтрольній території, але зареєстрована в Україні. Ця електростанція може використовувати тільки вугілля, видобуте в шахтах Павлограда та Добропілля (марка Г), тобто необхідна його доставка по залізниці через лінію розмежування.

"Але, як ви знаєте, залізниця заблокована "активістами", і вони фактично завдають Авдіївці удар в спину. Припинення поставок вугілля на Зуєвську ТЕС означає її зупинку, місто та околиці залишаться без електро- і теплоенергії, далі піде різке зниження виробництва на АКХЗ , де зайняті чотири тисячі співробітників, потім під удар потрапить ММК імені Ілліча - це ще 18 тисяч українців. До речі, і ММК імені Ілліча та "Азовсталь" вже знизили виробництво через блокаду на 10%, щоб розтягнути наявні запаси сировини. І це тільки початок. Не за горами падіння виробництва і на "Запоріжсталі", - повідомив він.

М.Магомедов нагадав, що Авдіївка лише недавно остаточно прийшла в себе. У місто повертаються раніше евакуйовані люди. Але, на його думку, відновлення зруйнованого стало лише затишшям перед новою катастрофою.

"Не знаю, скільки страждань випало на долю цих людей, але боюся скоро мені доведеться їм повідомити, що вони залишаться без роботи і навіть без тепла в їх будинках, незважаючи на всі зусилля, які ми докладаємо, щоб врятувати наше місто і наш завод. Чесно кажучи, руки опускаються, коли розумієш, що загроза на цей раз не зовнішня, а внутрішня", - заявив директор АКХЗ.

Українські Національні Новини

Суспільство