ukenru
blokuvannya-telegram-v-rosiyi-khochut-rozrobiti-biliy-vpn

Блокування Telegram: в Росії хочуть розробити "білий" VPN

 • 12166 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Учасники IT-галузі Росії запропонували до середині травня створити програмне забезпечення (ПО), яке дозволить забезпечити безперебійний доступ до "білих списків" ресурсів і уникнути їх випадкового блокування в рамках обмеження доступу до месенджер Telegram. Про це повідомив радник президента РФ з розвитку інтернету Герман Клименко РІА Новинам, передає УНН.

"Ми говоримо: давайте ми просто зробимо "білий список" (сумлінних ресурсів - ред.) і покладемо його зверху списку Роскомнагляду. Береться софт OpenVPN - це VPN не на всю історію, а тільки до цих пулів IP з "білого списку". Коли він звертається до цього пулу IP, ми його пускаємо з якихось інших каналів, як VPN ", - сказав Клименко за підсумками наради з питань стійкості інтернету на тлі блокування Telegram.

За словами Клименка, дана технологія не потребує багато зусиль або коштів.

Передбачається, що це ПО буде поширюватися безкоштовно.

Відзначимо, що вчора Роскомнагляд заблокував близько 50 VPN-сервісів, які надавали доступ до Telegram.

Як повідомляв УНН, Telegram блокують в Росії з 16 квітня за відмову надати ФСБ ключі шифрування повідомлень користувачів. Оскільки месенджер став використовувати для обходу блокування сервери американських компаній Amazon і Google, Роскомнагляд почав обмежувати до них доступ. Заблокованими опинилися майже 20 мільйонів адрес. При цьому сам Telegram продовжує працювати.

Нагадаємо, заблокувати Telegram буде неможливо, війна з ним триватиме вічно. Про це заявив інтернет-омбудсмен Росії Дмитро Маринич.

"Заблокувати його допомогою блокування IP-адрес неможливо, і війна триватиме вічно, навіть з урахуванням того, що клієнтська частина Telegram - це відкритий код, його можна проаналізувати і зрозуміти, як він працює", - заявив Маринич.

Українські Національні Новини

Новини Світу