blokuvannya-kordonu-polskimi-protestuvalnikami-vplivaye-yak-na-ekonomiku-ukrayini-tak-i-yes-kubrakov-ministru-infrastrukturi-polschi

Блокування кордону польськими протестувальниками впливає як на економіку України, так і ЄС - Кубраков міністру інфраструктури Польщі

 • 28887 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Віцепрем'єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков обговори з міністром інфраструктури Польщі Анджеєм Адамчиком страйк кордон польськими протестувальниками, через який скупчилось вже понад 20 тисяч транспортних засобів. Про це УНН повідомляє із посиланням на міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Цитата

«Зараз заблокованими з обох сторін є понад 20 тисяч транспортних засобів. Зазнає збитків економіка не лише України чи Польщі, а й інших країн, які не можуть перевозити товари та порушують свої договірні зобов’язання», - заявив віцепрем'єр-міністр.

Деталі

За його словами, Україна з повагою ставиться до права на протест та готова до конструктивного діалогу для вирішення ситуації. Однак, блокування кордону польськими протестувальниками порушує логістичні шляхи, що "вже впливає як на економіку України, так і Європейського союзу".

«Ключове – жодні зміни чи скасування угоди про лібералізацію не обговорюється», - зауважив міністр.

Своєю чергою, українське відомство готове допомогти польським колегам вирішити ситуацію із блокування кордону, надати всі відповідні роз’яснення та провести зустрічі за потреби, зауважив Кубраков

Доповнення

Ситуація на кордоні з Польщею, скоріше за все, буде тільки ускладнюватися, адже, як заявляли польські перевізники, вони планують довготривалу акцію.

Нагадаємо

6 листопада польські перевізники розпочали акцію протесту біля пунктів пропуску на кордоні Польщі та України. Вони вимагають повернути необхідність українським транспортним фірмам отримувати дозволи на свою діяльність. Також хочуть, аби польські перевізники не були змушені ставати в електронну чергу на території України або ж наполягають на окремій черзі для порожніх вантажівок.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    H&M відновлює роботу в Україні: де відкрились перші магазини

     • 66582 переглядiв

    Затремтіли шибки: у Севастополі пролунав потужний вибух

     • 123081 переглядiв

    В Житомирі на вулиці побили працівника ТЦК - поліція

     • 40604 переглядiв