blokuvannia-kordonu-polskymy-pereviznykamy-mozhut-sprobuvaty-zupynyty-cherez-sud

Блокування кордону польськими перевізниками можуть спробувати зупинити через суд

 • 37751 переглядiв

Український бізнес розпочав спроби припинити блокування польсько-українського кордону у правовий спосіб. Вже подано скарги до місцевих органів влади в Польщі. Про це повідомили BBC, посилаючись на голову правління Асоціації українського бізнесу в Польщі Ярослава Романчука, передає УНН.

Деталі

Поляки останнім часом багато говорили, боролися, брали участь у виборах для того, щоб було верховенство права. Але коли це переходить на відносини з Україною, то чомусь це верховенство права відкладається у бік

- зазначив Ярослав Романчук, керуючий партнер правничої групи, який взявся за цю справу.

Також він зауважив, що поки що всі налаштовані на те, що місцева влада вплине на страйкарів і справа не дійде до суду.

"Нас не цікавить судовий процес, нас цікавить процес розблокування кордону", - пояснив Романчук.

Доповнення

Від Асоціації міжнародних перевізників України до місцевих органів влади в Польщі на територіях, де розташовані заблоковані прикордонні пункти вже подані перші скарги. Це має перевести суперечку в практичне законне середовище.

Після отримання скарг керівники територіальних громад зобов’язані звернутися до організаторів блокування із закликом припинити акцію. Після двох попереджень місцева влада має право розпустити страйк своїм рішенням. Якщо ж вона не втручатиметься це стане підставою до звернення до суду на місцеву владу за бездіяльність.

Наразі першим пріоритетом юридичної ініціативи є зняття блокади з кордону. Проте не виключено, що наступним кроком може стати і відшкодування збитків, яких зазнав бізнес через страйк.

Нагадаємо

Сьогодні близько 3300 вантажівок стоять у черзі на польській стороні в напрямку кордону з Україною, з найбільшими затримками на пунктах пропуску "Шегині" та "Рава-Руська ". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, як блокада кордону впливає на ціни на внутрішньому ринку та коли поляки припинять страйк

Ганна Оніщенко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Латвія купує у США протикорабельні ракетні системи

     • 33919 переглядiв

    Дональд Туск назвав уряд Віктора Орбана проросійським

     • 29530 переглядiв