blokada-na-kordoni-z-polshcheiu-u-cherzi-blyzko-26-tys-vantazhivok-ye-pozytyvna-dynamika-na-iahodyni

Блокада на кордоні з Польщею: у черзі близько 2,6 тис. вантажівок, є позитивна динаміка на "Ягодині"

 • 32651 переглядiв

Близько 2,6 тис. вантажівок стоять у чергах на кордоні Польщі з Україною

У чергах на території Польщі в бік кордону з Україною на тлі блокади польських перевізників сьогодні на ранок перебувало близько 2,6 тис. вантажівок. У розблокованому пункті пропуску "Ягодин" за добу кордон в обох напрямках перетнули понад 1,2 тис. вантажівок. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у п'ятницю, передає кореспондент УНН.

Найбільш не проста ситуація на кордоні з Польщею, тому що три напрямки - це пункти пропуску "Рава-Руська", "Краківець" та  "Шегині" - продовжують блокуватися. Станом на ранок, за інформацією, яку ми маємо від польських колег, у чергах на цих трьох напрямках перебуває в бік України десь 2 600 вантажівок

- сказав Демченко.

Деталі

За його словами, найбільше стоїть вантажівок у чергах навпроти пункту пропуску "Шегині".

"Але є досить добра, позитивна динаміка по пункту пропуску "Ягодин". Як відомо, його розблокували 11 грудня, і поступово з кожним днем вантажопотік зростав. За вчорашній день цей напрямок перетнуло понад 1 200 вантажівок в обидва боки. Більше в напрямку України, і це, власне, практично ті показники, які були до блокування", - розповів Демченко.

Він зазначив, що в черзі ще перебуває досить велика кількість транспортних засобів – 1 700 на території Польщі в бік України, але, якщо забезпечуватиметься й надалі такий рух, це дозволить швидше, ніж раніше, перетинати кордон в обидва боки.

Доповнення

Польські перевізники з 6 листопада почали блокувати три пункти пропуску на кордоні з Україною. Згодом блокаду розширили на ще один пункт пропуску.

11 грудня польські страйкарі розблокували пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на кордоні з Україною.

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф обстрілом пошкодила дитячий садок на Харківщині

     • 37812 переглядiв

    Хмельниччина: сили ППО вночі знешкодили три "шахеди"

     • 37937 переглядiв

    На Миколаївщині вночі збили вісім "шахедів"

     • 33102 переглядiв