ukenru
blokada-na-kordoni-z-polshcheiu-polski-fermery-prodovzhuiut-blokuvaty-5-punktiv-propusku-v-cherhakh-maizhe-1000-vantazhivok

Блокада на кордоні з Польщею: польські фермери продовжують блокувати 5 пунктів пропуску, в чергах майже 1000 вантажівок

 • 23493 переглядiв

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок на п'яти пунктах пропуску на кордоні з Польщею, що спричинило черги з майже 1 000 вантажівок.

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок на п’яти пунктах пропуску. Показники перетину кордону на цих напрямках майже нульові. Загалом у чергах на території Польщі перебуває майже 1000 вантажівок. Про це у вівторок розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

Як і раніше польські фермери продовжують свої дії на 5 напрямках: "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська" та "Шегині". Фактично на цих 5 напрямках вони або ускладнюють рух для вантажних транспортних засобів, або ж взагалі не пропускають на окремих напрямках вантажівки. Зокрема, вантажівки взагалі не мають можливості перетнути кордон з України в Польщу через пункти пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська". Тут за останні дні нульові показники перетину кордону. І практично можна сказати, що також не пропускають по напрямку пункту пропуску "Шегині"

- сказав Демченко.

Він зазначив, що минулої доби прослідувало лише 4 вантажівки, але до цього кількісні показники були на нульовій позначці.

"Також досить незначна кількість вантажних транспортних засобів польськими фермерами пропускається в бік України по напрямку пункту пропуску "Шегині". За минулу добу близько 25 вантажних транспортних засобів, які змогли прослідувати в бік України. І 75 вантажних транспортних засобів вони пропустили по напрямку пункту пропуску "Ягодин" з Польщі в Україну", - додав Демченко.

Також речник розповів, що на 5 напрямках сукупно в чергах на території Польщі перебуває близько 900 вантажівок.

Нагадаємо

Вчора ЗМІ повідомляли, що близько сотні тракторів блокують кордон з Німеччиною у напрямку Берліна на двох пунктах пропуску – у Свєцко і Ґубінку.

Павло Башинський

Суспільство