ukenru
blokada-donbasu-zmushuye-kupuvati-vugillya-z-rf-v-groysman

Блокада Донбасу змушує купувати вугілля з РФ - В.Гройсман

 • 16466 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Блокада поставок вугілля з непідконтрольної частини Донбасу невигідна Україні, бо змушує українські підприємства закуповувати вугілля в Росії. Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

«Я проводив велику зустріч із українськими металургами – це 17% промислового виробництва країни, 25% валютної виручки, це міцна сфера нашої економіки. І коли просто перекрили шлях до українських надр, сьогодні металурги говорять, що можна отримати потрібне їм вугілля з двох джерел: це або Америка, або Росія,» – заявив він.

«Сьогодні блокада заганяє підприємства у те, щоб купувати вугілля в Росії,» – сказав Володимир Гройсман. 

Як повідомляв УНН, учасники блокади на Донбасі відмовилися від переговорів з Урядом.

Нагадаємо, 15 лютого уряд ухвалив рішення про надзвичайні заходи в енергетиці. Рішення було прийнято на фоні блокади активістами на залізниці поставок вугілля з Донбасу.

В ООН заявили, що блокада залізниці на Донбасі призведе до фінансових збитків та зростання безробіття. У ЄС вказали на занепокоєння через блокаду на Донбасі.

Як повідомляв УНН, в кінці січня 2017 року учасники програми добровольчих батальйонів на Донбасі почали блокаду залізниці і заблокували 3 ключові гілки перевезення вугілля. У Луганській області перекрито рух по залізниці на лініях “Луганськ-Лисичанськ” і напрямок “Гірське-Золоте”. 2 лютого близько 50 озброєних людей у камуфляжі перекрили рух на залізничному переїзді у Бахмуті.

Українські Національні Новини

Економіка