ukenru
blogeri-pochali-vimagati-zvilniti-klichko-z-posadi-golovi-kmda-cherez-koruptsiyniy-skandal

Блогери почали вимагати звільнити Кличко з посади голови КМДА через корупційний скандал

 • 5937 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. У мережі вимагають звільнення Віталія Кличка через постійні корупційні скандали. Зокрема, нещодавно він призначив екс-заступника голови КК "Київавтодор" Валентина Осипова главою Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Київської міської державної адміністрації. Тепер блогери наполягають на відставці не тільки фігурантів кримінальних справ, а й самого Кличка, який відмовився прислухатися до думки киян.

"Коли команда Зеленського почала говорити про необхідність звільнення Кличко з посади голови КМДА через корупцію, багато хто побачив в цьому чисто політичний підтекст. А сам мер тоді попросив нову владу дати йому шанс, обіцяючи посилити боротьбу з корупцією. Шанс він отримав, але чомусь їм не скористався. У підсумку на зміну "дивиться" Столар до Києва прийшли зовсім вже "кінчені" беззаконня Палатний і Комарницький ", - обурилася політолог Олена Маркосян.

За її словами, скандал з призначенням відомого корупціонера Осипова в КМДА - тому підтвердження.

"Кличко порахував, що йому можна все і став призначати на посади в КМДА пропащих злодіїв і затятих корупціонерів, які перебувають під слідством. Скандал з Осиповим і Густелевим не просто на слуху ... Такі скандальні і демонстративні призначення потрібні тільки для одного - дерибану грошей і максимального розвалу роботи. І це потрібно зупинити! ", - закликала Маркосян.

Політичний експерт Дмитро Джангіров привів деталі кримінальних справ, в яких замішані Осипов і глава "Київавтодору" Олександр густіла, якого планується призначити заступника голови КМДА.

"Я вже писав про призначення Валентина Осипова, справа якого по відмиванню бюджетних коштів на посаді заступника голови" Київавтодору "знаходиться в Шевченківському суді Києва, а сам Осипов визнав себе винним. Визнання Осипова вивело з-під удару його тодішнього начальника Олександра Густелева (а справа була про фіктивні договори на 37 млн грн, з яких встигли відмити 11 млн), який просунувся на посаду заступника Кличко в КМДА ", - зазначив Дмитро Джангіров.

Згоден з ним і політичний експерт Кирило Молчанов.

"Те, скільки в Києві пиляється на дорогах, благоустрій, землевідведення і т. Д. - і так всім відомо. Але останні події стали вже просто перебором - я про призначення скандального корупціонера Осипова на пост глави Департаменту інфраструктури. Після того, як його зловили на крадіжці грошей з цієї самої інфраструктури! "- обурився Молчанов.

В результаті політологи закликали звільнити Віталія Кличка з посади голови КМДА через корупцію.

"Після всього, що він навернув, Кличко повинен піти з поста глави КМДА, а в Києві повинні бути оголошені перевибори мера. Шкода, що це не сталося ще влітку або на початку осені, коли Офіс президента і Кабмін висловлювали жорстку солідарну позицію з необхідності відставки Кличко. Тому що тепер він, за участю двох смотрящих - Палатного і Комарницького - остаточно втратив страх і пішов у всі тяжкі ", - заявив політолог Микола Спиридонов.

Українські Національні Новини

Політика