ukenru
blizko-milyona-griven-vitratili-tsogo-roku-na-golovnu-yalinku-vinnitsi

Близько мільйона гривень витратили цього року на головну ялинку Вінниці

 • 11218 переглядiв

ВІННИЦЯ-КИЇВ. 8 грудня. УНН. Цьогоріч головна новорічна ялинка Вінниці сягатиме 24 метри заввишки. На її прикрашання та каркас мерія витратила майже 900 тис. грн. Про це повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, передає кореспондент УНН-Центр.

За словами очільника міста, головна новорічна красуня міста традиційно буде із живих ялинок. Однак цьогоріч придбано нові іграшки та ілюмінацію.

"Цьогоріч ми змінили каркас ялинки, він набагато легший і в іншій конфігурації. На самій ялинці частково замінено ілюмінацію і відреставровано ту, яка була. Також ми замінили іграшки. 399 тис. грн коштують іграшки й ілюмінації, а 490 тис. грн − каркас. Ялинка буде прикрашена в корпоративні кольори міста − сріблясті, червоні й трохи золотого", − розповів С.Моргунов.

Відкриття головної ялинки Вінниці відбудеться 19 грудня о 18:00, а офіційне закриття − 19 січня.

"Відкривати головну ялинку міста будуть вінницькі артисти, а на закриття приїде відомий гурт "Селфі", − зазначив директор департаменту культури Максим Філанчук.

Загалом цьогоріч на проведення новорічно-різдвяних свят із міського бюджету Вінниці буде виділено 211 тис. грн. Стільки ж коштів, зауважив міський голова С.Моргунов, обіцяють надати спонсори та партнери.

Нагадаємо, новорічного салюту у Вінниці не буде.

Українські Національні Новини

Суспільство