Із загального обсягу виробництва на внутрішнє продовольче споживання спрямовано 238 тис. тонн, або 5,6 кг в розрахунку на одну особу.
Експорт склав 2 382 тис. тонн, що на 19% перевищує показник вересня−січня 2015/2016 років.
Більше половини українського експорту олії надійшло на ринки Індії, Китаю та Нідерландів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У минулому році країни Європи практично не імпортували пальмову олію
Імпорт олій склав 96 тис. тонн (“плюс” 9% до відповідного періоду минулого сезону), із нього майже 90% — це пальмова олія, яка імпортується, переважно, з Індонезії.
Нагадаємо, за словами нардепа С.Тригубенка, в Україні треба законодавчо обмежити використання пальмової олії у продуктах харчування.
Політик переконаний, що українські виробники використовують пальмову олію для максимального здешевлення кінцевого продукту.
Із думкою нардепа погоджуються й експерти. Так, за словами керівника відділу тестувань Центру експертиз ТЕСТ Ніни Кільдій, харчовій промисловості доречне часткове обмеження застосування пальмової олії.